Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελία για την αστυνομική βία στο Κουκάκι
Κοινωνία

Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελία για την αστυνομική βία στο Κουκάκι

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι και ειδικά για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας στην καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ότι κατά τη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι γυναίκα χτυπήθηκε από αστυνομικούς με πλαστική σφαίρα, δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν ελαστικές μπάλες.

Στο μεταξύ, ανατριχιαστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει την αντίδραση του σκηνοθέτη την ώρα της σύλληψής του στην -περίφημη πλέον- ταράτσα στο Κουκάκι.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς» ακούγεται να λέει ο σκηνοθέτης. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet