«Καυτή» περίοδος μέχρι την επέτειο Γρηγορόπουλου – Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη βόμβα στον Ντογιάκο
Κοινωνία

«Καυτή» περίοδος μέχρι την επέτειο Γρηγορόπουλου – Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη βόμβα στον Ντογιάκο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, έξω από την πολυκατοικία επί της οδού Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα, όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φυσική συνέχεια της δημόσιας στοχοποίησης της Δικαιοσύνης ως θεσμού, αλλά και των λειτουργών της.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τοποθέτηση βόμβας έξω από την πολυκατοικία που διέμενε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, στα Εξάρχεια, το ένοπλο αντάρτικο πόλεως «σημαδεύει» τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Από το περιβάλλον του κ. Ντογιάκου αποδίδουν την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού «στις προσπάθειες στοχοποίησης του τα τελευταία χρόνια» και στο γεγονός ότι «εδώ και τρία χρόνια στοχοποιείται συνεχώς με αρνητικές αναφορές στο όνομά του».

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν δικαστικό με μακροχρόνια διαδρομή που έχει χειριστές πολλές σημαντικές υποθέσεις: από αυτή της Χρυσής Αυγής (ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις και συνέταξε την πρόταση παραπομπής για τους εμπλεκόμενους προς το Συμβούλιο Εφετών), μέχρι το παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις κ.ά. Μεγάλο ενδιαφέρον, για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσιάζει το να μάθουν ποιες υποθέσεις έχει τώρα υπό την εποπτεία του, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιου είδους διασύνδεση με το ένοπλο αντάρτικο πόλεως.

Συναγερμός στην Αστυνομία

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση στη δράση ομάδων αντιεξουσιαστών και αναρχικών, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο επιθέσεων από την εγχώρια τρομοκρατία. Ο μεγάλος φόβος των Αρχών είναι μην τυχόν επιχειρηθεί απευθείας χτύπημα εναντίον του προσώπου, είτε από την Αστυνομία είτε από τη Δικαιοσύνη -με όπλο-.

Τέλος, μεγάλη ανησυχία εκφράζεται ενόψει των επικείμενων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, αλλά και της συμπλήρωσης δέκα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ημερομηνίες που τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι δρακόντεια, όμως, το μεσοδιάστημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνο. Πολλώ δε μάλλον, μετά τις έκτακτες κρίσεις στο Σώμα, που επέφεραν σαρωτικές αλλαγές σε κομβικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet