Κηδεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας
Κοινωνία

Κηδεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Βουλιαράτων ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία την 28η Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην κηδεία που είχε πάρει χαρακτήρα διαμαρτυρίας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του χωριού.

«Αδέρφια Έλληνες, τώρα είναι η ώρα του Κωνσταντίνου, θα τον πάμε στο μνημείο των ηρώων» είπε ένας από τους παρευρισκόμενους πριν την ταφή με τους παρόντες να συνεχίζουν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας «ήρωας» και «αθάνατος». Στη συνέχεια έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», εκκλησιαστικούς ύμνους, φώναξαν «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς» και χειροκρότησαν.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 35χρονου συνόδευσαν τη σορό στην εκκλησία φωνάζοντας συνθήματα όπως: «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «Βόρειος Ήπειρος γη ελληνική, θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Μόλις έφθασαν στην εκκλησία τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Στους Βουλιαράτες σήκωσαν και μία τεράστια ελληνική σημαία, κάτω από την οποία περνούσαν όσοι συνόδευαν τον Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία.

Ο Σάββας Σιάτρας, γνωστός τραγουδιστής της περιοχής, μετά από επιθυμία της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εκφώνησε τον επικήδειο και είπε ένα μοιρολόι της Ηπείρου.

Πριν την νεκρώσιμο ακολουθία, στην πλατεία του χωριού έγινε συγκέντρωση με τους παρευρισκόμενους να κρατούν μία μεγάλη ελληνική σημαία και να φωνάζουν «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς» και «Τσίπρα προδότη».

Προσαγωγές στα σύνορα – Ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Κατά τη διάρκεια ελέγχων στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, η αλβανική αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων.

Σύμφωνα με το faxweb.al, κατά τη διάρκεια ελέγχου στα σύνορα εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο Έλληνες κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα.

Οι δύο Έλληνες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών.

Οι τέσσερις Έλληνες αναμένεται να απελαθούν εντός της ημέρας.

Επίσης δεν επετράπη η η είσοδος σε δέκα άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο και να συμμετέχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδόθηκε στην οικογένεια την Τετάρτη, δέκα μέρες μετά τον θάνατο του, έπειτα από παρέμβαση του Αλβανού προέδρου, Ιλίρ Μέτα. Έφθασε στους Βουλιαράτες το απόγευμα της Τετάρτης και οι συγχωριανοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας και φώναζαν «αθάνατος».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet