Κορωνοϊός – Αισιόδοξος ο Χ. Γώγος για άρση μέτρων: Μέσα στον Μάρτιο τελειώνει η ταλαιπωρία
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Αισιόδοξος ο Χ. Γώγος για άρση μέτρων: Μέσα στον Μάρτιο τελειώνει η ταλαιπωρία

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και όλοι μας θα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Ο κ. Γώγος μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στα σενάρια για την άρση του lockdown και στο άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ήταν έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για τη σταδιακή άρση των μέτρων, όμως ξαφνικά προέκυψε αυτή μια μεγάλη διασπορά και πίεση στο σύστημα υγείας.

«Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας. Στα νοσοκομεία γίνεται ο χαμός. Αμέσως μετά θα μπούμε στη διαδικασία άρσης των μέτρων,  το οποίο είναι απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχει πλέον ένα όριο στο κλείσιμο. Θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα άνοιγμα που ελπίζω να έρθει σχετικά σύντομα γιατί θα ολοκληρωθεί η κορύφωση της καμπύλης , θα αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα, ελπίζω να αποφορτιστεί και το σύστημα υγείας και με το καλό σενάριο να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά. Εγώ θα έβαζα σαν όριο μέσα στον Μάρτιο να ολοκληρωθεί όλη η ταλαιπωρία. Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου να ξεκινήσουμε με ασφάλεια να λειτουργούμε μερικές δραστηριότητες με χρήση πολλών τεστ».

«Υπάρχει σε εξέλιξη και αυτό που λέμε self testing, δηλαδή η δυνατότητα κάποιου να μπορεί μόνος του να κάνει τεστ. Πρέπει να πιστοποιηθούν τα τεστ που γίνονται για το self testing, είναι όμως ένα εργαλείο που μπορεί αργότερα να το δούμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet