Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ξανά στα νοσοκομεία – Καμπανάκι Αθ. Εξαδάχτυλου
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ξανά στα νοσοκομεία – Καμπανάκι Αθ. Εξαδάχτυλου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα (19/5) το πρωί στον ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυξήθηκαν και πάλι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι οποίες ξεπέρασαν τα εξιτήρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάχτυλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν το ιικό φορτίο στα λύματα σταθεροποιηθεί και δεν συνεχίσει να αυξάνεται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και συμπλήρωσε την ίδια στιγμή πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε. Το όποιο άνοιγμα γίνεται πρέπει να γίνεται με αυστηρότατη τήρηση των μέτρων και πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ».

Τέλος, τόνισε ότι χθες Τρίτη για πρώτη φορά μετά από λίγο καιρό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν περισσότερες από τα εξιτήρια, πράγμα το οποίο εάν συνεχιστεί για αρκετό καιρό μπορεί να δημιουργήσει νέα πίεση στο ΕΣΥ.

Για ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μίλησε ο Ν. Παπαϊωάννου

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαΐωάννου, σε σημερινές δηλώσεις του στο Open, ανέφερε ότι υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης πράγμα το οποίο δημιουργεί έντονη ανησυχία.

Ακόμα ανέφερε ότι η προηγούμενη εβδομάδα η αύξηση ήταν αρκετά μεγάλη και διερωτήθηκε από πού προέρχεται αυτή. Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι μετρήσεις έδειξαν ότι την Παρασκευή και το Σάββατο υπήρξε μια αισθητή μείωση. Αυτό, όπως εξήγησε ο καθηγητής, οφείλεται στη μετακίνηση του πληθυσμού σε κοντινούς προορισμούς για το Σαββατοκύριακο.

Τέλος, ο καθηγητής προειδοποίησε λέγοντας ότι «δεν τελειώσαμε ακόμα με τον ιό» και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet