Κορωνοϊός – Γ. Παυλάκης: Καλοκαίρι με μάσκες – Νομοτέλεια το 4ο κύμα
protothema.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Γ. Παυλάκης: Καλοκαίρι με μάσκες – Νομοτέλεια το 4ο κύμα

«Ανεπίκαιρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει επικίνδυνος και ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης τόνισε όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Ο Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως έναν βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα». Δεν θα πρέπει πρόσθεσε να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη.

Για την ανοσία της αγέλης εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στον γενικό πληθυσμό. Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στον Σεπτέμβριο.

Κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων. Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες», επεσήμανε ο γιατρός – ερευνητής και χαρακτήρισε την άγνοια κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet