Κορωνοϊός – Δραματική εκτίμηση Ν. Τζανάκη: Έως 200.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Δραματική εκτίμηση Ν. Τζανάκη: Έως 200.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Στην εκτίμηση ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν τις 200.000 προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι ίσως τα κρούσματα είναι τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Επεσήμανε δε, ότι αν γίνονταν κάθε μέρα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, τα κρούσματα κορωνοϊού θα ανέρχονται σε ημερήσια βάση στα 8.000 με 9.000. 

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι μείωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευομένων αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου. Όπως σημείωσε, η κάμψη των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση δύο με τριών εβδομάδων, μετά την κάμψη των κρουσμάτων, και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», ανέφερε. 

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι δεν τηρούνται τα μέτρα του lockdown και «είναι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία». 

Πάσχα 

Ο καθηγητής προειδοποίησε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα «μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων». 

Σημείωσε ότι η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις σχολίασε ότι η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet