Κορωνοϊός: Επταήμερη λειτουργία ως τα μεσάνυχτα για τα εμβολιαστικά κέντρα
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Επταήμερη λειτουργία ως τα μεσάνυχτα για τα εμβολιαστικά κέντρα

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα (22/4), εντάσσονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο».

Επτά ημέρες έναντι έξι που ισχύει σήμερα και με διευρυμένο ωράριο έως τα μεσάνυχτα, αντί μέχρι τις 10 το βράδυ που εφαρμόζεται, θα λειτουργούν εφεξής και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 τα εμβολιαστικά κέντρα, με στόχο την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και την απόκτηση της πολυπόθητης ανοσίας.

Η επέκταση αφορά τόσο στις ΤΟΜΥ που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα, όσο και στα mega εμβολιαστικά κέντρα εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», που εντάσσονται στο καθεστώς του ΕΣΥ.

Δείτε την τροπολογία

Με την ίδια τροπολογία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθιερώνεται και επιπλέον αποζημίωση 20 ευρώ ανά ημέρα για κάθε απασχολούμενο στα εμβολιαστικά κέντρα για τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. «Ως αναγνώριση της προσφοράς τους στην προσπάθεια εμβολιασμού και ως κίνητρο συμμετοχής», σημείωσε ο ίδιος από τη Βουλή.

Συμμετοχή και των ιδιωτικών δομών υγείας

Με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται μέχρι τις 30/9/2021 η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών δομών υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

«Θωράκιση» της γνώμης των επιστημόνων

Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή των επιστημόνων που απαρτίζουν τις επιτροπές ειδικών από κάθε ευθύνη για τις απόψεις που διατυπώνουν ή την ψήφο που δίνουν κατά τις εργασίες των σχετικών επιτροπών, ζήτημα το οποίο αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τη διαρροή στον Τύπο μέρους των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet