Κορωνοϊός: Κατά περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Κατά περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων

Το κατά περίπτωση κλείσιμο των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν, τα σχολεία θα κλείνουν ανάλογα με τη γεωγραφική επέκταση του θανατηφόρου ιού και οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις εκάστοτε συνθήκες.

Η λύση του καθολικού κλεισίματος απορρίφθηκε, καθώς «δεν συμφέρει οικονομικά και κοινωνικά».

Αντίστοιχου είδους αποφάσεις έχουν υιοθετήσει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου το «λουκέτο» είναι καθολικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή κλειστά είναι όλα τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μόνο στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τη Δευτέρα, παράλληλα, στις 12.30 το μεσημέρι, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και τα οικονομικά μέτρα στήριξης όσων επιχειρήσεων πλήττονται από τον ιό.

Πρόκειται για επιχειρήσεις του τουριστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου, επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλες επιχειρήσεις θεάματος, οι οποίες ενδεχομένως πληγούν από τον κορωνοϊό.

66 τα κρούσματα

Το Σάββατο, ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την ύπαρξη ακόμη 21 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 13 στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, τα 7 στον νομό Αττικής και το ένα στον νομό Εύβοιας.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών (σ.σ.: 66), οι 51 συνδέονται άμεσα ή έμμεση με την ταξιδιωτική ομάδα η οποία μετέβη στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ (σ.σ.: 47 ταξιδιώτες και τέσσερις επαφές τους).

Η κατάσταση της υγείας των κρουσμάτων θεωρείται καλή, με εξαίρεση τρία άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος από την Ηλεία -το ένατο κατά σειρά κρούσμα- ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος, λόγω σοβαρής πνευμονίας.

Την ίδια ώρα, 43 κρούσματα βρίσκονται εκτός νοσοκομείου, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet