Κορωνοϊός – Μ. Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα – Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες
Eurokinissi
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Μ. Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα – Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Η γιατρός εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς.

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν» τόνισε η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πότε θα χτιστεί το τείχος ανοσίας και θα πετάξουμε τις μάσκες

Από τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, εάν το ποσοστό ανοσίας έχει φτάσει σε ποσοστό 75%-80% στο τέλος Αυγούστου.

Εμβολιασμός παιδιών και τρίτη δόση

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η κυρία Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε ότι πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβριο», ενώ για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια, που επαναλειτουργούν σήμερα, Δευτέρα 31/5, και τη χρήση διπλής μάσκας, η κυρία Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες, δεν θα χρειαζόταν η μάσκα» τόνισε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet