Κορωνοϊός – Μ. Παγώνη: Σχετική ανοσία στα τέλη Ιουνίου – Καλοκαίρι με μάσκες και… αποστάσεις
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Μ. Παγώνη: Σχετική ανοσία στα τέλη Ιουνίου – Καλοκαίρι με μάσκες και… αποστάσεις

Για το ενδεχόμενο «άνοιγμα» το Πάσχα, την ανοσία έναντι του κορωνοϊού, τους εμβολιασμούς και τα self tests μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι ο εμβολιασμός για τους πολίτες 50 ετών και άνω θα ολοκληρωθεί ανάλογα και με τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρείες και την Ε.Ε.

«Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου, λογικά θα έχουν τελειώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επιπρόσθετα και τη μεγάλη σημασία της θεραπείας με το καινούργιο αντιικό φάρμακο.

«Για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή τη σχετική ανοσία γύρω στο 55%, που θα αισθανθούμε ασφάλεια μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το ότι κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί επισήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιοι είναι σε καραντίνα.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να πάει για εμβολισμό το 100% των γιατρών, όπως διευκρίνισε, αν και τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή. 

«Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα»

Σε ό,τι αφορά τα self tests στα σχολεία, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι πέτυχε, γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα.

Ήταν όλοι ασυμπτωματικοί -καθηγητές και μαθητές- εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί «σε εργοστάσια, βιοτεχνίες εστιατόρια, παντού».

Για το Πάσχα στο χωριό

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλον νομό το Πάσχα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε πού βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν θα έλεγε «ναι» για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα, παρότι εξέφρασε την εκτίμηση πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα «κορωνοπάρτι».

Μίλησε, παράλληλα, για Ανάσταση στις εκκλησίες -αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες- ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση. 

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα: Θα παραμείνουν οι μάσκες, ενώ είπε «όχι» στις βόλτες στα στενά σοκάκια, αλλά στις παραλίες. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet