Κορωνοϊός – Ν. Τζανάκης: Έναν μήνα πιο κοντά στο τείχος ανοσίας η Ελλάδα
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός – Ν. Τζανάκης: Έναν μήνα πιο κοντά στο τείχος ανοσίας η Ελλάδα

Έναν μήνα πιο κοντά στο τείχος ανοσίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Ο Νίκος Τζανάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε και αναφερόμενος στο ζήτημα της άρσης της πατέντας των εμβολίων για τον κορωνοϊό, ανέφερε:

«Για να πάνε παντού τα εμβόλια είναι εύκολο. Δεν χρειάζεται ούτε να καταπιεστούν τα οικονομικά των φαρμακοβιομηχανιών, ούτε να παραβούμε νόμους, ούτε τίποτα. Θα πρέπει να φτιαχτούν οι απαραίτητοι αριθμοί των εμβολίων και να διατεθούν στις φτωχότερες χώρες χωρίς χρήματα.

»Αυτό το υπολογίζω σε ένα κόστος περίπου στα 50 με 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Νομίζω ότι για το όφελος της ανθρωπότητας και για να διασφαλιστεί ο πλανήτης αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθούν. Δεν μπορούν να τα δώσουν οι φτωχές χώρες και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να τα δώσουν οι πλούσιες χώρες. Αν καταπολεμηθεί η πανδημία μόνο στις πλούσιες χώρες και την ίδια ώρα φουντώνει στα διάφορα μέρη του πλανήτη, η πανδημία θα είναι διαρκώς μαζί μας».

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος για ένα νέο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι, ενώ για το θέμα του τείχους ανοσίας ανέφερε: «Αν συνεχίσουμε έτσι, καθώς διπλασιάστηκε τον Απρίλιο ο ρυθμός των εμβολιασμών, τότε θα κερδίσουμε έναν μήνα τουλάχιστον στο τείχος ανοσίας. Μπορεί να είναι τέλος Ιουνίου, μπορεί μέσα Ιουλίου. Στόχος είναι οι εμβολιασμένοι μαζί με όσους έχουν νοσήσει να φτάσουν στο μαγικό ποσοστό του 60%». 

Μιλώντας για το θέμα της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ινδία, είπε ότι «είναι μία χώρα που έχει μεγάλη παραγωγή φαρμάκων. Αν γονατίσει η φαρμακευτική της παραγωγή, θα γονατίσει όλος ο πλανήτης. Επομένως, η πανδημία πρέπει να καταπολεμηθεί σε όλο τον κόσμο». 

Σε ό,τι αφορά όσους θέλουν να τεκνοποιήσουν, ο κ. Τζανάκης είπε ότι προτιμότερο θα ήταν να έχουν κάνει το εμβόλιο και έναν μήνα αργότερα να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet