Κορωνοϊός-Ξάνθη: Κλειστά 5 σχολεία – Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί
Κοινωνία

Κορωνοϊός-Ξάνθη: Κλειστά 5 σχολεία – Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί

Επιβεβαίωσε το κλείσιμο των σχολείων στην Ξάνθη η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΤ, λέγοντας από ακολουθήθηκαν οι εντολές του ΕΟΔΥ.

Έκλεισαν τα 10ο και 17ο δημοτικά σχολεία Ξάνθης, αλλά και τα 15ο και 20ό δημοτικά σχολεία του Δροσερού. Στο μεταξύ, μπήκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί. Ο λόγος είναι ότι ένας από τους εκπαιδευτικούς που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 46χρονο καθηγητή Αγγλικών από τον Εχίνο, ο οποίος διδάσκει στα 10ο και 17ο δημοτικά σχολεία Ξάνθης, αλλά και στα 15ο και 20ό δημοτικά σχολεία του Δροσερού.

Ο καθηγητής ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο βγήκε θετικό. Ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ιχνηλάτηση γίνεται σε όλες τις επαφές του.

Την ίδια ώρα, κλειστό παραμένει από την αρχή της εβδομάδας και το δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου, στο οποίο βρέθηκε θετικός ένας δάσκαλος και έχουν εντοπιστεί πέντε θετικά κρούσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet