Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το αρνητικό ρεκόρ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το αρνητικό ρεκόρ

Στο κόκκινο εκτοξεύθηκαν οι ανησυχίες έπειτα από τη χθεσινή (10/9) ανακοίνωση των ημερήσιων  κρουσμάτων με τον αριθμό-ρεκόρ των 372 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από αυτά, 133 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής  και 164 συνδέονται με γνωστές συρροές. Συγκεκριμένα, τα 114 συνδέονται με τη βιομηχανία τροφίμων στην Πέλλα -η λειτουργία του οποίου αναστέλλεται μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου-, ενώ 29 με βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική.

Στο μεταξύ τα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Έτσι για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού στις τέσσερις αυτές περιοχές θα ισχύουν ως τις 25 Σεπτεμβρίου τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των Νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παρ’ όλο που τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων σε αριθμό κάτω των 200, η εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων και η διασπορά του ιού στην κοινότητα θέτει ξανά επί τάπητος το ενδεχόμενο επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Η καθολική χρήση μάσκας σε όλη την ελληνική επικράτεια πρέπει να αποφασισθεί άμεσα, υποστήριξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας  στην ΕΡΤ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet