Κορωνοϊός: Φονικός Νοέμβριος 2020
zougla.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Φονικός Νοέμβριος 2020

Περισσότεροι από 280 θάνατοι λόγω κορωνοϊού σημειώθηκαν τις πρώτες 11 ημέρες του Νοεμβρίου στη χώρα μας κάνοντας τον συγκεκριμένο μήνα τον πιο «φονικό» από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει ακάθεκτος αφήνοντας πίσω του νεκρούς και ασθενείς. Ήδη οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε 924, με το 30% αυτών να αφορούν σε απώλειες που είχαμε τον μήνα που διανύουμε. 

Με ταχύ ρυθμό αυξήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και οι διασωληνώσεις των ασθενών με λοίμωξη Covid-19. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες (11/11) το απόγευμα 297 διασωληνωμένους και μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν ανέλθει στους 312, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν χθες το βράδυ 341 ασθενείς.

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα βρίσκεται στο όριο των 3.000 κρουσμάτων ημερησίως, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα οδηγήσει σε κύμα νοσηλειών και διασωληνωμένων έπειτα από 10-15 ημέρες.

Σύμφωνα πάντως με τα πιο δυσοίωνα και απαισιόδοξα σενάρια των ειδικών, τα κρούσματα θα σταθεροποιηθούν ανάμεσα στα 3.000 και 4.000 ημερησίως πριν αρχίσει να καταγράφεται μείωση της δυναμικής τους λόγω του lockdown.

Οι νοσηλευόμενοι χθες έφτασαν τους 2.729 σε όλη τη χώρα, με περίπου 1.400 εξ αυτών να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα, πλέον με δεκάδες νοσηλευόμενους βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, σηκώνοντας μεγάλο βάρος της διαχείρισης των περιστατικών σε τοπικό επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο διακομιδής στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι το κέντρο του ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet