Κορωνοϊός: 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση μετά την κρίση – Τι λέει νέα έρευνα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση μετά την κρίση – Τι λέει νέα έρευνα

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική κατάσταση μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το 80,3% ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση και το 31,2% φοβάται ότι θα μείνει άνεργος/η.

Επιπλέον, το 63,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από την έρευνα επιβεβαιώνεται η μεγάλη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, με 9 στους 10 να δηλώνουν ότι τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και το 78,6% ότι κρατάνε μεγάλες αποστάσεις από τους άλλους ανθρώπους.

Όσον αφορά στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό και ποια πηγή θεωρούν πιο έγκυρη, το 59,5%  εμπιστεύεται το υπουργείο Υγείας, το 48,7% τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 21,9% όσα λέγονται στα ΜΜΕ και μόλις το 12,1% όσα αναρτώνται στα social media.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ (hit.org.gr) σε συνεργασία με τη διαδικτυακή σελίδα ενημέρωσης healthpharma.gr. από τις 23 έως τις 28 Απριλίου του 2020 με τη συμμετοχή 1.322 πολιτών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet