Κρήτη: Επιχειρήσεις απάντλησης νερού σε Ηράκλειο και Χανιά
zougla.gr
Κοινωνία

Κρήτη: Επιχειρήσεις απάντλησης νερού σε Ηράκλειο και Χανιά

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα στην Κρήτη. Στο επίκεντρο των προβλημάτων βρέθηκαν περιοχές πέριξ του Ηρακλείου, αλλά και στον Δήμο Χερσονήσου.

Στο Ηράκλειο η πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε μια απάντληση υδάτων, ενώ άλλες τρεις επιχειρήσεις στήθηκαν στη Χερσόνησο. Από την ένταση της χαλαζόπτωσης καταγράφηκαν δύο κοπές δέντρων στο Κοκκίνη Χάνι και το Τομπρούκ, ενώ στην περιοχή των Χανίων, όπου επίσης καταγράφηκε έντονο το φαινόμενο της βροχόπτωσης, αλλά και χαλαζόπτωση, η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απαντλήσεις και κοπές δύο δέντρων. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με κύριο φαινόμενο, εκτός από τη βροχή, την πτώση της θερμοκρασίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα και, έπειτα από συνεννόηση του περιφερειακού διοικητή με τους τοπικούς διοικητές, υπάρχει εγρήγορση, προκειμένου σε μια πιθανή επανάληψη έντονης βροχόπτωσης να αντιμετωπιστούν άμεσα οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στα Χανιά

Προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του Βόρειου Οδικού Άξονα των Χανίων.

Λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε σημεία του Δήμου Χανίων και του Βόρειου Οδικού Άξονα μέχρι και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Επί ποδός βρίσκεται και το σύνολο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, που με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους πολίτες για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου κλήθηκαν να απομακρύνουν φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν σε σχάρες φρεατίων των δικτύων αποχέτευσης, ενώ κλειστός παραμένει σήμερα ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων. Από τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet