Κρατείται στη ΓΑΔΑ ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου
Κοινωνία

Κρατείται στη ΓΑΔΑ ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εμπόδισε σύλληψη κουκουλοφόρου

Στην κρατική ασφάλεια, στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε και κρατείται ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι το απόγευμα της Πέμπτης 9/7 παρεμπόδισε τη σύλληψη ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στη συγκέντρωση στο πλαίσιο των καθηκόντων του, καθώς είναι αποσπασμένος στην ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ακόμα ότι δεν παρεμπόδισε καμία σύλληψη από συναδέλφους του της Ομάδας «Δράση».

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Τι αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

(…) Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με  εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet