Κυρ. Μητσοτάκης: Τσίπρας – Γαβρόγλου μας γυρίζουν στη δεκαετία του ’80
Κοινωνία

Κυρ. Μητσοτάκης: Τσίπρας – Γαβρόγλου μας γυρίζουν στη δεκαετία του ’80

Το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως «θέλουμε πανεπιστήμια όπου φοιτητές και καθηγητές δεν θα φοβούνται, πανεπιστήμια για τα οποία δεν θα ντρεπόμαστε».

«Εγγυώμαι ότι στο δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα υπάρχει κανένας χώρος υπό κατάληψη. Οι συμμορίες που σήμερα τα λυμαίνονται θα εξοβελιστούν από αυτά», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας σε πανεπιστημιακούς για την Ανώτατη Παιδεία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Όπως τόνισε, «οι προτάσεις μας θα αποτυπωθούν σε έναν νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλές πτυχές του τις έχουμε ήδη παρουσιάσει». Προανήγγειλε, δε, ότι ο νόμος – πλαίσιο «θα έχει ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης», καθώς – όπως υπογράμμισε – «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του αριθμού των εισαχθέντων. «Δεν γίνεται με αποφάσεις άλλων να διπλασιάζεται ο αριθμός τους. Το σύστημα εισαγωγής πρέπει να αντανακλά πρωτίστως τις προτεραιότητες που θέτουμε ως κοινωνία για το μέλλον των νέων μας», διευκρίνισε.

Όπως είπε, τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ακαδημαϊκά ιδρύματα αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, σύγχρονα και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. «Να γίνουν δημιουργικές κυψέλες που θα εμβολιάζουν με γνώσεις και ήθος όλους τους πολίτες. Ακόμα και το πολιτικό μας προσωπικό», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην παιδεία, σημείωσε ότι «οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν επιχειρούν ένα άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα, οι δυνάμεις αυτές επιχειρούν να ελέγξουν τους χώρους του πανεπιστημίου με τη βία. Να αποτρέψουν  την ελεύθερη έκφραση με τη βία. Να επιβάλλουν αποφάσεις με τη βία. Να σπείρουν τον φόβο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους με τη βία». 

«Οι Ρουβίκωνες έφτασαν στο σημείο να καταλαμβάνουν και να έχουν μάλιστα το θράσος και να το ανακοινώνουν, γραφεία μέσα στη Φιλοσοφική. Και κάθε τόσο, οι καθηγητές και οι φοιτητές υφίστανται επιθέσεις από τραμπούκους ή εμποδίζονται στο έργο τους από κάθε είδους παρανόμους. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντά με μία απαράδεκτη διάταξη για το άσυλο και με το κατάπτυστο πόρισμα Παρασκευόπουλου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε, δε, εικόνα ντροπής τα όσα συνέβησαν χθες Δευτέρα στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. «Ήταν απογοητευτική και ντροπιαστική για τον ίδιο, ασχέτως αν δεν έδειξε καν να το αντιλαμβάνεται», τόνισε ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση «που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα». 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ενώ ο κόσμος βαδίζει γοργά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζοντας επιστημονικά, τεχνολογικά και κοινωνιολογικά δεδομένα, οι κ.κ. Γαβρόγλου και Τσίπρας μας πάνε πίσω στα χαμηλά της δεκαετίας του ’80».

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι η εκπαίδευση είναι ο καθρέφτης προόδου μιας κοινωνίας. «Αποτελεί το μέτρο της κινητικότητας μιας κοινωνίας. Διασφαλίζει το δικαίωμα των πολλών να αποκτούν ευκαιρίες ευημερίας. Και αποτυπώνει τη δημιουργικότητα και τον αληθινό πολιτισμό ενός κράτους», πρόσθεσε.

Ανέφερε εξάλλου ότι δεσμεύεται «να χτίσουμε μια κοινωνία όπου το δίκιο δεν θα το έχει αυτός που φωνάζει πιο δυνατά. Θα ακούγονται όλοι και θα προστατεύονται όλοι. Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς γνώση, ούτε γνώση χωρίς ελευθερία και ασφάλεια. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα που εμείς θα αποκαταστήσουμε».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet