Κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και συνθετικά ναρκωτικά σε Αθήνα και Μύκονο
Κοινωνία

Κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και συνθετικά ναρκωτικά σε Αθήνα και Μύκονο

Κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και συνθετικά ναρκωτικά σε Αθήνα και Μύκονο εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Καματερό και Πατήσια) και στη Μύκονο, με τη συμμετοχή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 26, 28 και 33 ετών, και ισάριθμους Έλληνες, 28, 31 και 45 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 29χρονος αλλοδαπός ως συνεργός τους.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η δράση του κυκλώματος, η ιεραρχική του δομή και οι επιμέρους ρόλοι των μελών του (αποθήκευση, νόθευση, εμπορία – διακίνηση), ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης – απόκρυψης των ναρκωτικών.

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη νήσο Μύκονο, όπου είχε επεκτείνει τη δράση της λόγω της θερινής περιόδου και της εκεί αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και τον γενικό συντονισμό είχε ο 26χρονος συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος, από κοινού με τον επίσης συλληφθέντα 31χρονο ημεδαπό, αποθήκευαν σε οικίες και σε αυτοκίνητο, εντός χώρου στάθμευσης στο Παλαιό Φάληρο, τις ποσότητες των ναρκωτικών. Επιπλέον, ο 31χρονος ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια των ναρκωτικών στα υπόλοιπα μέλη, για την περαιτέρω διακίνηση τους.

Από την έρευνα σε σπίτια, λοιπούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 3 κιλών και 913,89 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη (MDMA) βάρους 5 κιλών και 10 γραμμαρίων, 305,2 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, νσότητα νοθευτική ουσία βάρους 386,6 γραμμαρίων, 99.495 ευρώ, πιστόλι, 22 φυσίγγια, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτα, τρεις ζυγαριές ακριβείας και 16 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet