Λιμενικό: Αναλαμβάνει από την Πέμπτη τους ελέγχους για την επιβίβαση ταξιδιωτών στα πλοία
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Λιμενικό: Αναλαμβάνει από την Πέμπτη τους ελέγχους για την επιβίβαση ταξιδιωτών στα πλοία

Τα στελέχη του Λιμενικού αναλαμβάνουν από την Πέμπτη 15 Ιουλίου τους ελέγχους των ταξιδιωτών για την επιβίβαση στα πλοία, μετά από απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης με στελέχη του Λιμενικού, δήλωσε τα εξής:

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος».

1,5 ώρα πριν στο λιμάνι 

Επίσης, «για τη διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου. Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι», προσέθεσε.

Ταξίδι με πλοίο 

Για να ταξιδέψουν με πλοίο οι ενήλικες απαιτούνται: 

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
  • Αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες.
  • Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Επίσης οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα. Για την επιστροφή από τα νησιά, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet