Λουτράκι: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σχίνο – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Λουτράκι: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σχίνο – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς πού από το βράδυ της Τετάρτης (19/5) καίει δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο, στο Λουτράκι Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς και μετά τις 6:00 το πρωί επιχειρούσαν στην περιοχή 166 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα το ΜΕΤΠΕ, υδροφόρες από την περιφέρεια και εθελοντές. Μάλιστα, μετά τις 7:00 το πρωί ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με 182 πυροσβέστες πλέον να επιχειρούν, ενώ από αέρος 8 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ένα ακόμα ελικόπτερο που λειτουργεί ως συντονιστικό. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και του ότι καιγόταν πυκνό δάσος, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Τοπική αυτοδιοίκηση, Αστυνομία και Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησαν στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα. Πρόκειται για τους οικισμούς Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Οι επίσημες αναφορές που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για ζημιές σε τουλάχιστον τρεις εξοχικές κατοικίες, ακόμα όμως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο σημείο βρίσκεται ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, καθώς επίσης και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει και ο αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, η φωτιά επεκτάθηκε και στον Δήμο Μεγαρέων καίγοντας δασική έκταση κοντά στο Αλεποχώρι. Πάνω από την περιοχή ίπταται ελικόπτερο του Π.Σ., για να δίνει εικόνα από ψηλά στο Κέντρο Επιχειρήσεων και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δυνάμεων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet