Μάτι: «Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία, στ’ α@@ σου» – Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για την απόπειρα συγκάλυψης
Κοινωνία

Μάτι: «Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία, στ’ α@@ σου» – Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για την απόπειρα συγκάλυψης

Σοκάρουν οι συνομιλίες ανάμεσα στον πυραγό Δημήτρη Λιότσιο και τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο για το πόρισμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος, που ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, καταγγέλλει αφόρητες πιέσεις, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του.

Το ηχητικό ντοκουμέντο εξασφάλισε ο ίδιος, ηχογραφώντας με το κινητό του τη συζήτηση που έκαναν όταν τον κάλεσε στο γραφείο ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

«Κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου είπαν “ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, εάν φταίει ο άλλος, ο άλλος, ο άλλος. Κάλεσέ τον και πες του τα”. Σε κάλεσα λοιπόν και στα είπα. Να ξυπνήσεις» λέει αρχικά ο Βασίλης Ματθαιόπουλος στον πυραγό Δημήτρη Λιότσιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε λάβει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία.

«Μου είπαν ότι ο κ. Λιότσιος καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων. Με ποιο δικαίωμα;» του επαναλαμβάνει ο Ματθαιόπουλος.

«Εγώ δεν σε βάζω να μπλέξεις, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Αν είναι ελλιπή τα στοιχεία, στ’ α@@ σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο εισαγγελέας τίποτα. Αυτά είχα, αυτά έβαλα, αυτά βρήκα» συνεχίζει.

Τον παροτρύνει μάλιστα να μιλήσει γενικά για αίτια φωτιάς και να μην αναφέρει τις ευθύνες: «Πέντε πραγματάκια: Άνεμοι, καύσιμη ύλη, μίξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη» του λέει χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει. Στη φωτιά δεν θα σου ρίχνανε καμία κατηγορία» λέει ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής.

«Κοίτα ποια χαρτιά έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα»

Ο -τότε αρχηγός- του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία απο την έρευνα.

Αρχηγός: Ξέρει ο εισαγγελέας ποια χαρτιά έχουν ζητήσει;
Αξιωματικός: Τα περισσότερα έχουν κοινοποιηθεί κι εκεί.
Αρχηγός: Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα. Με ηρεμία, δε χρειάζεται πανικός.

Μητσοτάκης για Μάτι: Ανατριχιαστικά όσα αποκαλύπτονται – Να αποδοθούν ευθύνες

Στο χθεσινό δημοσίευμα της Καθημερινής και τις καταγγελίες του πυροσβέστη που ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων» δήλωσε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet