Μάχη για να σωθεί ο οικισμός Πόρος από τα ορμητικά νερά
Κοινωνία

Μάχη για να σωθεί ο οικισμός Πόρος από τα ορμητικά νερά

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι τοπικές αρχές στον Έβρο προκειμένου να σώσουν τον οικισμό Πόρο καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών του Έβρου. Σε έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων αρχών και της Πολιτικής Προστασίας αποφασίσθηκε η  ρήξη αναχωμάτων, με ελεγχόμενη έκρηξη από τον στρατό, για να σωθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού ο Πόρος.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Έβρου,  με τη ρήξη των αναχωμάτων τα νερά θα κατευθυνθούν προς τον κάμπο των Φερρών και θα πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προκειμένου να σωθεί ο οικισμός,.

Ο αντιπεριφεριάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση μπροστά στον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο Πόρος από τον μεγάλο υδάτινο όγκο που κατευθύνεται προς την περιοχή στα νότια του Έβρου.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι «η νύχτα θα είναι ιδιαιτέρα δύσκολη και όλοι ευχόμαστε να αντέξουν τα αναχώματα στην κοίτη ώστε να μην χρειαστεί να πλημμυρίσουμε τον κάμπο, σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που πρωτεύει είναι η διάσωση των κατοικιών και βέβαια να μη θέσουμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή. Αν και ο οικισμός έχει εκκενωθεί από το μεσημέρι».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής εκκενώθηκε ο οικισμός Λαγυνά, καθώς πλημμύρισαν μερικές δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet