Μέλη της «17Ν» μπορούν από αύριο να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους
Κοινωνία

Μέλη της «17Ν» μπορούν από αύριο να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος Ποινικός Κώδικας και από αύριο το πρωί τουλάχιστον τέσσερις πολυισοβίτες της «17Ν» μπορούν να υποβάλουν αίτημα μεταφοράς σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δικαστές και εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το άρθρο 110Α του νέου κώδικα δίνει τη δυνατότητα στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, που είναι ακόμα κρατούμενοι, να υποβάλουν αίτημα μεταφοράς σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 110Α δεν εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία πολυισοβίτες από την απόλυση με όρους, ούτε τους εξαιρεί από την κράτηση στο σπίτι με βραχιολάκι, κάτι που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορεί να υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνει 17 χρόνια στη φυλακή από τότε που προφυλακίστηκε.

Τα 17 χρόνια έκτισης της ποινής είναι η αναγκαία προϋπόθεση σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικά ώστε να βγει πολυισοβίτης με όρους από τη φυλακή και να μείνει σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία ισχύουν έστω κι αν αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να ψηφίσει σειρά ρυθμίσεων αν θέλει να τις περιορίσει.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet