Μέτωπο κινητοποιήσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Κοινωνία

Μέτωπο κινητοποιήσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η σημερινή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις της κατά του νομοσχεδίου με διάταξη του οποίου -όπως τονίζει- «εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων». Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί, από την πλευρά της, τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 17.00 στην πλατεία Συντάγματος, με αίτημα «να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο». 

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματας «ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου» έχει απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Όπως αναφέρει το ΕΚΑ σε σχετική ανακοίνωσή του, «αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν οι εξής αντεργατικές διατάξεις: 

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων.
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας.
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ.
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση.
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κ.λπ.).
  • Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ».

«Ραντεβού» στα Προπύλαια στις 18.30 έχουν δώσει οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. «Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της Ν.Δ.» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet