Μαγιορκίνης προς νέους: Περιορίστε τις κοινωνικές σας επαφές – Φτιάξτε μια «φούσκα»
Κοινωνία

Μαγιορκίνης προς νέους: Περιορίστε τις κοινωνικές σας επαφές – Φτιάξτε μια «φούσκα»

Τη δημιουργία μιας κοινωνικής «φούσκας» πρότεινε στους νέους ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ώστε να αποφύγουν τις περισσότερες συναναστροφές και τον συγχρωτισμό που βοηθούν τον ιό να εξαπλωθεί. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος «οι νέες διαγνώσεις έχουν ηλικία μικρότερη από αυτή που περιμένουμε. Η επιδημία έχει παρατεταμένη κυκλοφορία στα 20-30. Σημαντική η διασπορά και στην αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα. Συνδέεται με διακοπές του καλοκαιριού. Ο ιός στους νέους έχει συνήθως ήπια συμπτώματα. Θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας επιστρέφοντας «σιωπηλούς φορείς». 

«Για 7-10 μέρες να προστατευόμαστε. Γυρνώντας από τις διακοπές, ας μην βιαστούμε να δούμε ευπαθείς. Ο έλεγχος της επιδημίας είναι συνολική προσπάθεια. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση ή την επιβράδυνση. Το άνοιγμα των σχολείων είναι καθολική κοινωνική προτεραιότητα. Θα χρειαστεί η επιμονή και η υπομονή όλων» πρόσθεσε, για να καταλήξει: 

«Έκκληση στους νέους να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές και να αποφύγουν συνωστισμό. Να δημιουργήσουν μια “φούσκα” με ένα μικρό αριθμό φίλων». 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet