Μαθητές κανονίζουν ραντεβού με μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερογροθιές
Κοινωνία

Μαθητές κανονίζουν ραντεβού με μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερογροθιές

Μαθητές δηλώνουν ότι μερικές φορές λύνουν τις διαφορές τους με σουγιάδες και σιδερογροθιές, ενώ ισχυρίζονται ότι η πιθανότητα να ξεκινήσει καυγάς στο προαύλιο του σχολείου αγγίζει το 99%.

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι καυγάδες σε σχολεία, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, όπου εμφανίζονται μαθητές, λένε ότι η πιθανότητα να ξεκινήσει καυγάς στο προαύλιο του σχολείου είναι 99%, ο οποίος μπορεί να φτάσει και μέχρι και το νοσοκομείο.

Πολλές φορές οι μαθητές κανονίζουν ραντεβού όπου ο καθένας φέρνει τους φίλους του και μπορεί να παίζουν ξύλο για λόγους όπως για τις ομάδες, ενώ χρησιμοποιούνται και διάφορα πολεμοφόδια, όπως μαχαίρια, πέτρες, ρόπαλα, φωτοβολίδες και σιδερομπουνιές, δηλαδή σιδερογροθιές.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 μαθητής, «υπάρχουν παιδιά που απλώς τα φέρνουν να τα δείξουν και δεν τα χρησιμοποιούν, για να φοβούνται οι άλλοι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τα χρησιμοποιούν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάθε τάξη έχει και μία κλίκα με αρχηγό και ομάδα υποστήριξης. Βασικός κανόνας οι μικρότεροι μαθητές να πειθαρχούν στις διαταγές των μεγαλύτερων.

Αν μαθητής τσακωθεί με μαθητή άλλου σχολείου, τότε τα δύο σχολεία στήνουν ραντεβού προκειμένου να συγκρουστούν.

Όπως αναφέρει άλλος μαθητής αναφορικά με αυτά τα ραντεβού, «ως τώρα δεν έχω φοβηθεί, είμαστε μία ομάδα και ο καθένας φυλάει τα νώτα του άλλου», ενώ άλλος λέει, «έχει συμβεί κάποιος να βγάλει μαχαίρι σε μαθητικό καυγά. Θυμάμαι έναν καυγά εδώ πιο πάνω σε ένα πάρκο που είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον πέντε μαθητές».

Ένας τέταρτος μαθητής δηλώνει ότι έχει ανοίξει το κεφάλι ενός άλλου παιδιού. «Το χειρότερο που έχω κάνει είναι να σπάσω το κεφάλι ενός παιδιού σε πλακάκι, επειδή είχαμε τσακωθεί, μου είχε βρίσει οικογένεια κτλ».

Οι καθηγήτριες εκφράζουν τον σκεπτικισμό του και δηλώνουν ότι δεν μπορούν ν’ αντιδράσουν καθώς εκφοβίζονται και οι ίδιοι.

«Για να καταλάβετε ακόμα κι εμείς οι εκπαιδευτικοί, είμαστε αβοήθητοι. Δυστυχώς, είμαστε θύματα εκφοβισμού, μαθητής μπορεί να εκβιάσει τον καθηγητή και να τον εκφοβίσει για να του βάλει καλύτερο βαθμό», λένε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet