Μακριά από τα «ενοχλητικά» ΜΜΕ η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη
Κοινωνία

Μακριά από τα «ενοχλητικά» ΜΜΕ η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη

Στις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε Σίνδο και Δερβένι, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έφτασαν οι πρώτοι 1.529 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με 32 πούλμαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, εξελίσσεται ομαλά. Σε επιφυλακή και σε απόσταση από τον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. «Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει η Ειδομένη», είπε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού, Γ. Κυρίτσης.

Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν στις δύο δομές φιλοξενίας όπου γίνεται ο διαχωρισμός των προσφύγων με βάση την υπηκοότητά τους.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η πρόσβαση σε δημοσιογράφους και φωτογράφους για πλάνα και εικόνες έχει επιτραπεί μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Μέλη ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι έχουν περιορισμένη έως καθόλου πρόσβαση στον καταυλισμό και εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διανομή τροφίμων.

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ έχει προκαλέσει η απόφαση της Αστυνομίας να κρατήσει μακριά από τον καταυλισμό της Ειδομένης δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ (πλην ΕΡΤ και ΑΠΕ), ενώ εκκενώνεται η περιοχή.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε: «Στην Ειδομένη εφαρμόζεται “κόφτης 6 χιλιομέτρων” στην ενημέρωση. Πρόκειται για επιχείρηση λογοκρισίας που πλήττει την ελευθεροτυπία και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Σε ένα Κράτος δικαίου, η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελεύθερη ενημέρωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet