Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η καταγραφή των ζημιών
Κοινωνία

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η καταγραφή των ζημιών

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί τα συνεργεία των δήμων και των συναρμοδίων υπηρεσιών στο Περιστέρι, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.

O γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι στο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον που σκεπάστηκε χθες από όγκους νερών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, προβλήματα καταγράφηκαν σε 10 Δήμους. Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν 250 με 300 αυτοκίνητα.

Όπως, είπε χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού, ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.

Οι κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να γίνει άντληση υδάτων έφθασαν τις 850. Ο περιφερειακός διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι, μέχρι τις 15:00, 80 συνεργεία θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.

Οι δήμαρχοι Περιστερίου και Ιλίου, Α. Παχατουρίδης και Ν. Ζενέτος, παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε οικογένειες, των οποίων τα σπίτια είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με τον κ. Παχατουρίδη, πρόβλημα υπήρξε και σε δύο παλιά σπίτια που έχουν κτιστεί σε λάθος σημείο. Με τα σπίτια αυτά, πρόσθεσε, έχει υπάρξει ξανά πρόβλημα τρεις φορές στο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος είπε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Καλπακίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής. Ανέφερε ακόμη πως αν είχαν προχωρήσει τα έργα 200 μέτρα περισσότερο δεν θα υπήρχε χθες το πρόβλημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet