Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τις «μακεδονικές» καταλήψεις
Κοινωνία

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. για τις «μακεδονικές» καταλήψεις

Πολιτικό χρώμα προσλαμβάνουν οι καταλήψεις σχολείων με «αίτημα» το Μακεδονικό, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα η Ν.Δ. οδήγησαν την κυβέρνηση σε νέα επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο προσκήνιο επανήλθε η ρητορική εκ μέρους της κυβέρνησης περί ακροδεξιάς ομάδας που ελέγχει τη ΝΔ, με ονομαστικές αναφορές στους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Open) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Έχουν νομιμοποιήσει τη φασιστική ρητορική», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας το περιστατικό με τη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, η οποία, σε ανακοίνωσή της, αντέγραψε φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

»Αφορμή επίσης για τη σκληρή ρητοτική εκ μέρους της κυβέρνησης αποτέλεσε το γεγονός ότι η ΝΔ απέφυγε να πάρει θέση για τις καταλήψεις μέσω κάποιας επίσημης ανακοίνωσης και το έπραξε χθες, ύστερα από καθυστέρηση, μέσω διαρροών. Από την οδό Πειραιώς, πάντως, παρέπεμπαν σε συνεντεύξεις της εκπροσώπου Τύπου, Μαρίας Σπυράκη, η οποία καταδίκασε τη διείσδυση φασιστικών στοιχείων στις μαθητικές καταλήψεις, ωστόσο στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης είχε μπει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος εγκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σιωπή του κι έκανε επίσης αναφορά σε ακραίες θέσεις Γεωργιάδη-Βορίδη και ψηφοθηρία εκ μέρους της ΝΔ.

»Διαβάζοντας τις εξελίξεις πίσω από τις γραμμές, επισημαίνεται πως αφενός στην κυβέρνηση – και στον ΣΥΡΙΖΑ – κατανοούν ότι η ΝΔ κερδίζει από τις μαθητικές κινητοποιήσεις που στρέφονται ούτως ή άλλως κατά της κυβέρνησης. Αφετέρου, όμως, η ΝΔ με τη σειρά της δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι φανερό πως επιχειρεί με κάθε τρόπο τη διείσδυσή της στα σχολεία με αφορμή το Μακεδονικό. Εξ ου και πηγές από την οδό Πειραιώς έλεγαν πως «κάποιοι πατριδοκάπηλοι που παριστάνουν τους πατριώτες καλούν τα παιδιά σε καταλήψεις των σχολείων τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα. Tα σχολεία πρέπει να μένουν πάντα ανοιχτά και όσοι για οποιονδήποτε λόγο, είτε από την άκρα αριστερά είτε από την άκρα δεξιά ενθαρρύνουν ή και υποκινούν σχολικές καταλήψεις, είναι εχθροί της γνώσης, εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και τελικά πολέμιοι της Δημοκρατίας. Κλειστά σχολεία σημαίνουν κλειστά μυαλά». Για ν’ απαντήσει η Κουμουνδούρου πως «αν η αξιωματική αντιπολίτευση εννοεί αυτά που γράφει περί “ανοιχτών μυαλών”, τότε οφείλει να οριοθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα απέναντι στη μισαλλοδοξία, κι όχι τα στελέχη της να φλερτάρουν καθημερινά με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet