Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε η χώρα το 2018
Κοινωνία

Με ευχές για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε η χώρα το 2018

Με πυροτεχνήματα και ευχές για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε η χώρα το 2018.

Στην Αθήνα, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή στήθηκε στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Οι Αθηναίοι υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά με τις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, της Μαρίζας Ρίζου και του Γιώργου Χριστοδούλου.

«Η Αθήνα δεν αφήνει κανέναν πίσω» και η πόλη «στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

«Στο κατώφλι του 2018, ζούμε σε μία Αθήνα φωτεινή, ανοικτή, πρωτοπόρα, που δεν φοβάται το διαφορετικό. Σε μια πόλη εξωστρεφή και αλληλέγγυα. Μια Αθήνα που δεν αφήνει κανέναν πίσω» τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του από το Θησείο.

«Από την καρδιά της πρωτεύουσας, εδώ από το Θησείο, κάτω από την εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης. Εδώ, όπου διασταυρώνεται η μοναδική πνευματική κληρονομιά της πόλης με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα γιορτής και ελπίδας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε:

«Στο κατώφλι του 2018, ζούμε σε μία Αθήνα φωτεινή, ανοικτή, πρωτοπόρα, που δεν φοβάται το διαφορετικό. Σε μια πόλη εξωστρεφή και αλληλέγγυα. Μια Αθήνα που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Αθήνα καταρρίπτει ρεκόρ επισκεψιμότητας, φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, βραβεύεται, συνεργάζεται, δικτυώνεται, εξελίσσεται.

«Εύχομαι σε όλες και όλους, προσωπικά, υγεία κι ευτυχία. Καλή χρονιά» κατέληξε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Καμίνης.

Την ίδια ώρα, στον Πειραιά, τo επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη μετ’ επιστροφής, έδεσε στην πύλη Ε-7 αποβιβάζοντας 215 επιβάτες, 20 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο δίκυκλα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη και τον λιμενάρχη Πειραιά, Κωνσταντίνο Λεοντάρα, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου και αντάλλαξε ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα και επιβάτες.

Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet