Με πρωτοφανή αγριότητα κόπηκε το νήμα της ζωής της μικρής Άννυ
Κοινωνία

Με πρωτοφανή αγριότητα κόπηκε το νήμα της ζωής της μικρής Άννυ

Σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας περιέγραψαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας στην επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ από τον πατέρα της. Χαρακτηριστικό του ειδεχθούς του εγκλήματος είναι το γεγονός ότι οι αξιωματικοί έδιωξαν τις κάμερες από την αίθουσα πριν προχωρήσουν στις περιγραφές. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μητέρα γνώριζε για τον χαμό της κόρης της, λένε οι αστυνομικοί. Προφυλακιστέος ο δράστης, που θα οδηγηθεί τελικά στις φυλακές της Κέρκυρας.

Οι Αρχές μιλούν για ένα ειδεχθές και πρωτόγνωρο έγκλημα τόσο για τα ελληνικά δεδομένα όσο και σε διεθνές επίπεδο, με δράστη τον 27χρονο πατέρα του μικρού κοριτσιού, ο οποίος ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις μετά τον θάνατο του παιδιού. Από την έρευνα προέκυψε ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας από το οποίο να επήλθε ο θάνατος του.

Ο ίδιος λέει ότι βρήκε το παιδί νεκρό, αλλά δεν παραδέχεται ότι το σκότωσε ο ίδιος. Επιδίωξη του είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να μην ομολογήσει τη δολοφονία για να αντιμετωπιστεί με τη κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και όχι για ανθρωποκτονία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε ούτε κόκκαλο από το πτώμα της τετράχρονης» είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Διώξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Γιώργος Παπαζαφείρης. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν χειριστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά που γνωρίζετε είναι περίπου το 20% από τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία».

Ως προς το κίνητρο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο νεαρός πίστευε ότι η σύντροφός του θα τον εγκατέλειπε μαζί με το παιδί και θα πήγαινε κοντά σε έναν 50χρονο στη Γερμανία, ο οποίος είχε δώσει στη γυναίκα κατά την τελευταία συνάντηση τους σημαντικό χρηματικό ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ ως βοήθημα.

Όπως σημειώνουν αστυνομικοί, «ο 27χρονος δεν εργαζόταν και ουσιαστικά χρειαζόταν χρήματα για τις δόσεις του ως τοξικομανής. Τα χρήματα τα έπαιρνε από τη γυναίκα που εκδιδόταν. Και φοβήθηκε ότι εάν εκείνη φύγει για τη Γερμανία, θα έχανε και την οικονομική βοήθεια».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του δράστη και της 25χρονης συντρόφου του, καθώς και ενός 70χρονου φίλου της γυναίκας. Η δικογραφία υποβλήθηκε τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και από το 10ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του 27χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, κατά συρροή και οπλοχρησία και σε βάρος της 25χρονης για έκθεση ανηλίκου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος και «ψευδορκία μάρτυρα».

Για τον 70χρονο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προκύπτει ότι «εξεταζόμενος ενώ αρχικά κατέθεσε ότι φιλοξενούσε στο διαμέρισμα του την 25χρονη, μαζί με την κόρη της, στη συνέχεια διαφοροποίησε τα λεγόμενα του αναφέροντας ότι το παιδί βρισκόταν υπό την επίβλεψη του 27χρονου, ενώ η 25χρονη έλειπε στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε στην αρχική του κατάθεση ήταν μετά από παραίνεση του».

Οι λεπτομέρειες της φρίκης

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, βρέθηκε αίμα της τετράχρονης, αλλά και του 27χρονου σε διάφορα σημεία του υπόγειου διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, καθώς και σε πολλά αντικείμενα όπως σε σεντόνια, παπλώματα, μαχαίρι κ.λπ. Μάλιστα, επιχείρησε με υγρά καθαρισμού να ξεπλύνει σιφόνια και σωληνώσεις που μπορεί να είχαν αίμα του παιδιού και είχε προγραμματίσει την αντικατάσταση τους.

Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν κηλίδες αίματος τόσο της 4χρονης όσο και του 27χρονου και με βάση και τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει προανακριτικά να «δέσουν» την υπόθεση.

Ο δράστης παραδέχθηκε ότι μετά το έγκλημα πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια του παιδιού για 55 ευρώ σε έναν υπήκοο Ρουμανίας, κίνηση η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τη μητέρα.

Περιγράφοντας τις κινήσεις του μετά τον θάνατο του παιδιού είπε ότι είχε βάλει πετσέτες στα τζάμια του υπόγειου διαμερίσματος, για να μην φαίνονται οι υδρατμοί από το βράσιμο των μελών του κοριτσιού.

Το άτυχο κορίτσι έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε ζούσε στη Βουλγαρία με τον παππού του και τη γιαγιά του. Ο δράστης παραδέχτηκε ότι αφότου ήρθε το κορίτσι στην Ελλάδα, το κακοποιούσε χτυπώντας το και χρησιμοποιώντας κρύο νερό, για να το κάνει μπάνιο. Στα κλάμματα και τις φωνές του παιδιού κανείς από την πολυκατοικία δυστυχώς δεν αντέδρασε.

«Το έγκλημα διαπράχθηκε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και οι περίοικοι ίσως δεν αξιολόγησαν σωστά τις φωνές του παιδιού, όταν το κακοποιούσε ο πατέρας του στο διαμέρισμα που διέμεναν. Εάν είχαν αντιδράσει, μπορεί και να είχε σωθεί το παιδί» σημειώνει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Το έγκλημα έγινε μεταξύ 8-9 Απριλίου μέσα στο υπόγειο διαμέρισμα, όπου διέμενε ο πατέρας της 4χρονης. Η σορός του άτυχου κοριτσιού «εξαφανίστηκε με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο», γεγονός που όπως τόνισε η Αστυνομία «καθιστά αδύνατη την ανεύρεσή της».

Ο δράστης στην απολογία του επέμεινε ότι βρήκε το παιδί νεκρό νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και ότι μετά από κάποια ώρα συνειδητοποίησε τι είχε γίνει. Αφού κατάλαβε τι είχε συμεί και φοβούμενος την αντίδραση της συντρόφου του, άρχισε τον διαμελισμό και το βράσιμο των μελών του παιδιού. Τα τελευταία κόμματια τα πέταξε την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση είναι φίλος του δράστη, που ζει στη Βουλγαρία, ο οποίος αποκάλυψε και τις περιγραφές της αποτρόπαιας πράξης του παιδοκτόνου στους αστυνομικούς. Στο πρόσωπο αυτό ο δράστης έλεγε ότι το παιδί το πήρε ο Θεός.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων οι Αρχές ζήτησαν από τις κάμερες να βγουν από τον χώρο προκειμένου να γίνουν πιο λεπτομερείς περιγραφές του εγκλήματος.

Προφυλακιστέος ο δράστης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η τακτική ανακρίτρια ο 27χρονος παιδοκτόνος. Μαζί του μεταφέρθηκε από την Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ και η μητέρα της μικρής Άννυ, η οποία έχει λάβει προθεσμία για την απολογία της για την Πέμπτη.

Ο 27χρονος απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο, ενώ η μητέρα του παιδιού θα δώσει εξηγήσεις έχοντας νομικό παραστάτη μαζί της.

Κατά την έξοδο του ζευγαριού από τα ανακριτικά γραφεία αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που βρίσκονται στην Ευελπίδων, ενώ κατά τη μεταφορά από το κτίριο των ανακριτών μέχρι τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, οι δυο κατηγορούμενοι συνοδεύονταν από έντονη αστυνομική παρουσία.

Ρεπορτάζ: in.gr/Διονύσης Βυθούλκας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet