Μηνύματα ενότητας και συμπαράστασης από την Ευρώπη στην πληττόμενη από τις φωτιές Ελλάδα
Κοινωνία

Μηνύματα ενότητας και συμπαράστασης από την Ευρώπη στην πληττόμενη από τις φωτιές Ελλάδα

Με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα «βομβαρδίζεται] το Twitter. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την εθνική τραγωδία στην Ελλάδα και καλούν την Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη και να βοηθήσει τη χώρα.

Μακρόν: Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στην Ελλάδα και στα θύματα των φοβερών πυρκαγιών. Η Γαλλία και η Ευρώπη στέκονται αλληλέγγυες και προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Σουηδία και την Ελλάδα», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του στο Twitter.

Γιούνκερ: Η Κομισιόν θα βοηθήσει με κάθε τρόπο

«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών σε αυτήν τη φοβερή τραγωδία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

Τουσκ: Η Ευρώπη θα μείνει στο πλευρό των Ελλήνων φίλων μας

Τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στην Ελλάδα εκφράζει μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Είμαι βαθύτατα λυπημένος από τις φονικές πυρκαγιές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η βοήθεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι καθ’ οδόν», έγραψε στον λογαριασμό του ο Τουσκ.

Βέμπερ: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πιο σημαντική από ποτέ

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τα θύματα έστειλε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Λυπημένος από τις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα. Τη βαθύτερη συμπάθειά μου για τα θύματα των πυρκαγιών και τις οικογένειες και τους φίλους. Μαζί με τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία, δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ απέναντι σε καταστροφές σαν κι αυτές», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βέμπερ.

Φερχόφστατ: Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας

«Οι χώρες της Ε.Ε. ανταποκρίθηκαν με απίστευτη αλληλεγγύη στις πυρκαγιές που μαίνονταν στη Σουηδία και τώρα ελπίζω ότι η Ευρώπη θα ενωθεί για να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Οι σκέψεις μου σε όλους τους πληγέντες», έγραψε ο Γκι Φερχόφστατ, πρόεδρος της Ομάδας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ρούτε: Σοκαρισμένοι από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

«Σοκαρισμένοι από τις πληροφορίες για τις τρομακτικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, που προκάλεσαν πολλά θύματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες των γενναίων πυροσβεστών που εργάζονται αδιάκοπα. Εξέφρασα τα βαθιά μου συλλυπητήρια στον @tsipras και πρόσφερα τη βοήθειά μας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα ομόλογό της Αλέξη Τσίπρα έστειλε και η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπερνάμπιτς.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet