Μια δράκα ατόμων παρεμποδίζει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

Μια δράκα ατόμων παρεμποδίζει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Μερικές δεκάδες άτομα έχουν κλειστεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο, εμποδίζοντας τον εορτασμό της 44ης επετείου από την εξέγερση.

Οι περίπου 50 αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε σχολεία που θέλησαν να μπουν στον χώρο για να καταθέσουν στεφάνι, ενώ εκτός του χώρου παραμένουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Το γεγονός καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΝΕ και το Ποτάμι. «Τα όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψή του από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της».

Από την πλευρά της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταγγέλλει την ομάδα που έχει προχωρήσει στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, αναφέροντας: «Μία ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό, σπουδαστικό, μαθητικό, γενικότερα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, εμποδίζει τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι να ακυρώνονται επισκέψεις Γυμνασίων, Λυκείων και άλλων σχολείων και μαθητών από την Αθήνα, φοιτητών και εργαζομένων, για να τιμήσουν τον λαϊκό ξεσηκωμό και να μάθουν για τις ηρωικές μέρες της εξέγερσης.

»Γι’ αυτό και τρίβουν τα χέρια τους η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του συνολικά, οι δυνάμεις κρατικής καταστολής, αλλά και η πρεσβεία των ΗΠΑ, που μόνιμο στόχο τους έχουν να απογυμνωθεί ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το αντιιμπεριαλιστικό, εξεγερτικό του περιεχόμενο.

Την ώρα που τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών αγωνιστών του λαού, όταν η κυβέρνηση από τη μια “ξεγυμνώνεται” μπροστά στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, με την κατάπτυστη συμφωνία με τον Τραμπ και από την άλλη εμφανίζεται ως τιμητής τους, “μόνο ως μέρος” της συμφωνίας κυβέρνησης – ΗΠΑ, που στηρίχτηκε και από τα άλλα κόμματα, ξεπλένοντας τους φονιάδες των λαών, μοιάζει η συγκεκριμένη ενέργεια στον χώρο του Πολυτεχνείου».

Τέλος το Ποτάμι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Μετά από τόσες αλλεπάλληλες προβληματικές, έως και επικίνδυνες, καταστάσεις εντός των ελληνικών ΑΕΙ, και παρά τις έντονες εκκλήσεις της ίδιας της ακαδημαϊκής κοινότητας, η ερώτηση που τίθεται προς τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση είναι απλή: Αναμένουν το “ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα” ν’ αντιμετωπίσει και τους εξωπανεπιστημιακούς καταληψίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου;».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet