Μονή Πετράκη: Αγόρασε βιτριόλι από το ίντερνετ – Οι ομοιότητες με την επίθεση στην Καλλιθέα
Πηγή: Eurokinissi
Κοινωνία

Μονή Πετράκη: Αγόρασε βιτριόλι από το ίντερνετ – Οι ομοιότητες με την επίθεση στην Καλλιθέα

Ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη είχε προμηθευτεί τα μπουκάλια με το βιτριόλι από το ίντερνετ. Ο δράστης της επίθεσης φαίνεται ότι είχε προσχεδιάσει το χτύπημα και είχε κοπιάρει ουσιαστικά τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Έβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις έξι χθες το απόγευμα στο συνοδικό δικαστήριο, όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε αποφασίσει να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι’ αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει, όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες, τους επτά μητροπολίτες και τον αστυνομικό με το θειικό οξύ. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Πάνω του βρέθηκαν πολλά χάπια που συνταγογραφούνται για ψυχικές νόσους, ενώ o 37χρονος ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό από το ίντερνετ και μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία. Η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι ότι στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

Εκτός κινδύνου οι μητροπολίτες

Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλου, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, όμως τελικά διέφυγε τον κίνδυνο και σύμφωνα με τελευταίο το ιατρικό ανακοινωθέν, η υγεία του δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο.

Το περιστατικό απασχόλησε και τα διεθνή Μέσα, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό απασχολεί τους κόλπους της Εκκλησίας, με το BBC και την Guardian να κάνουν ειδικές αναφορές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet