Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι από τον ιερέα
Μονή Πετράκη (Πηγή: Reader.gr)
Κοινωνία

Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι από τον ιερέα

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης. 

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Κύριλλος, Γλυφάδας, Αντώνιος, Άρτης, Καλλίνικος, Κασσανδρείας, Νικόδημος, Δρυινουπόλεως, Ανδρέας, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Ζακύνθου, Διονύσιος, δύο εκ των οποίων φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κάποιοι μητροπολίτες από τους 7 διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, αυτοί που είχαν και πιο σοβαρά εγκαύματα. Το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι και στο αυτί είναι ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Τέλος, ο κληρικός που πραγματοποίησε την επίθεση έχει ήδη συλληφθεί από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής Πετράκη, ο οποίος έχει τραυματιστεί κι αυτός, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Ερωτηθείς τι συνέβη, είπε οτι ο ιερέας δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του». «Είχε εφοδιαστεί με το βιτριόλι και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να υποστούν εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα», κατέληξε.

Τους μητροπολίτες επισκέφθηκαν άμεσα ο Βασίλης Κικίλιας στο Λαϊκό νοσοκομείο, η Νίκη Κεραμέως στο ΚΑΤ, ενώ σε δήλωση, με την οποία καταδικάζει το περιστατικό, προέβη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγικό γεγονός», ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter τον αποτροπιασμό της για το «πρωτοφανές» όπως χαρακτήρισε περιστατικό.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet