Μπλακ άουτ στην Ύδρα – Προβλήματα και στην υδροδότηση του νησιού
Κοινωνία

Μπλακ άουτ στην Ύδρα – Προβλήματα και στην υδροδότηση του νησιού

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση της Ύδρας σημειώνονται από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Αυγούστου.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί ενώ άγνωστος είναι ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.

Ταυτόχρονα υπάρχουν προβλήματα και στην υδροδότηση του νησιού.

Η δημοτική Αρχή και η αρχαιολογική υπηρεσία έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία τον οχημάτων στο νησί με αποτέλεσμα να καθυστερεί ταυτόχρονα η δουλειά των συνεργείων για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο νησί θα φτάσουν με πλοίο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, ενώ οι τεχνικοί συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει πως «προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

»Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

»Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους».

Αντίστοιχα προβλήματα προέκυψαν φέτος το καλοκαίρι και σε άλλα νησιά. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πολύωρο μπλακ άουτ εξαιτίας βλάβης στο ΚΥΤ Παλλήνης που άφησε χωρίς ρεύμα τη μισή Αθήνα. Την Κυριακή καταγράφηκαν επίσης στην Αττική σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet