«Μπουμπούκι» ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τη ληστεία των 40.000 ευρώ από πολίτη
Κοινωνία

«Μπουμπούκι» ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για τη ληστεία των 40.000 ευρώ από πολίτη

Σε λιγότερες από 24 ώρες εξιχνιάστηκε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. η ληστεία των 40.000 ευρώ από έμπορο αυτοκίνητων με δράστη έναν νεαρό ειδικό φρουρό και συνεργό έναν ιδιοκτήτη συνεργείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες (σ.σ.: η προσαγωγή τους μετατράπηκε σε σύλληψη το βράδυ της Δευτέρας 7/9) παρακολουθούσαν επί μέρες τον 37χρονο έμπορο αυτοκίνητων. Είχαν, μάλιστα, σχεδιάσει να τον ληστέψουν από την περασμένη Παρασκευή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Φαίνεται, όμως, ότι επέμεναν και τελικά το πρωί της Δευτέρας έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. 

Ο 23χρονος ειδικός φρουρός και ο 40χρονος συνεργός του ακινητοποίησαν τον 37χρονο έμπορο αυτοκινήτων έξω από το κατάστημά του στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως. Στη συνέχεια και με πρόσχημα την έρευνα τον οδήγησαν με τη βία στο σπίτι του, όπου με την απειλή όπλου τον έδεσαν και του άρπαξαν 40.000 ευρώ. Μάλιστα, ο νεαρός αστυνομικός, φέρεται να απείλησε και τρίτο πρόσωπο (σ.σ.: έναν γείτονα), ο οποίος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και επιχείρησε να τους σταματήσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο σπίτι του εμπόρου αυτοκινήτων βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και ζυγαριά ακριβείας, με τον 37χρονο να ισχυρίζεται ότι του τα «φύτεψαν» ο αστυνομικός και ο συνεργός του. Ωστόσο, δεν έπεισε τους αστυνομικούς και αποφασίστηκε να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο νεαρός ειδικός φρουρός να γνώριζε για τα ναρκωτικά και να επιχείρησε να εκβιάσει τον έμπορο αυτοκίνητων.

Είχε κλέψει φάρο από την Υπηρεσία του

Την ίδια ώρα, από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον 23χρονο ειδικό φρουρό (σ.σ.: εντάχθηκε πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ.), καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να αφαίρεσε έναν αστυνομικό φάρο από την Υπηρεσία του και να έκανε αυτοβούλως επιτηρήσεις σπιτιών στην περιοχή της Καλλιθέας. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και να πάει στις πεζές περιπολίες.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι για άγνωστο λόγο ενδιαφερόταν για τα συστήματα ασφαλείας των σπιτιών, ενώ φέρεται να έκανε και έρευνες για ληστείες φαρμακείων στην περιοχή της Καλλιθέας, χωρίς να του έχει ανατεθεί κάτι τέτοιο από την Υπηρεσία του!

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet