Μυστήριο με ελικόπτερο πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης
Κοινωνία

Μυστήριο με ελικόπτερο πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης

Μία πτήση πάνω από τις εγκαταστάσεις της 177 Πτέρυγας Μάχης, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, σήμανε συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία και στην Αστυνομία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου (σ.σ.: υπάρχουν και απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκεί) κινητοποιήθηκαν στη θέα του ελικοπτέρου AS 350BA Ecureuil. Μετά από σχετική ενημέρωση της Πολιτικής Αεροπορίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελικόπτερο που είχε απογειωθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει ψηφιακή χαρτογράφηση σε κομμάτι της Εθνικής Οδού.

Ωστόσο το γεγονός ότι βγήκε εκτός σχεδίου πτήσης -πετώντας κοντά στο στρατόπεδο της Ανδραβίδας- σε συνδυασμό με ότι μισθωτής εμφανίζονταν ένας υπήκοος Αλβανίας προκάλεσε υποψίες. Το ελικόπτερο κλήθηκε από τον πύργο ελέγχου να εγκαταλείψει την περιοχή και να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Εκεί συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες, ο Γερμανός χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που είχε την ιδιότητα του τεχνικού (δηλαδή του χειριστή των καταγραφικών μηχανημάτων).

Στη συνέχεια η Αστυνομία ανέλαβε την υπόθεση και διακρίβωσε ότι πρόκειται για υπαλλήλους γαλλικής εταιρείας που έχει αναλάβει τη χαρτογράφηση της Εθνικής Οδού. Είχαν πάρει άδεια την περασμένη Παρασκευή για να κάνουν από αέρος καταγραφή του δρόμου. Το θολό σημείο στην υπόθεση, το οποίο θα διερευνηθεί σε δεύτερο χρόνο, είναι το γιατί έφυγαν από τη διαδρομή που είχαν κανονίσει να κάνουν εξ αρχής και πέταξαν πάνω από την 177ΠΜ.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 13 Απριλίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet