Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τον χώρο όπου μιλούσε ο Αλ. Τσίπρας
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Επεισόδια έξω από τον χώρο όπου μιλούσε ο Αλ. Τσίπρας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην πλατεία Τελωνείου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι περίπου 80 νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς, με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και με αίτημα τον απεγκλωβισμό των περίπου 9.000 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε δομές στη Μόρια και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου και άρχισαν να αποχωρούν. Τότε εμφανίστηκε ομάδα περίπου 80 ατόμων του ακροδεξιού χώρου, τα οποία επιτέθηκαν στις κλούβες, προσπαθώντας να τις ανατρέψουν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ομάδα των ατόμων επιτέθηκε με κροτίδες και πέτρες εναντίον ανδρών της αστυνομίας και προέβη σε βανδαλισμούς, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τελικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, η ομάδα ατόμων επέστρεψε στην πλατεία Σαπφούς και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Εκεί, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στα τοπικά του γραφεία.

Παράλληλα, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα, αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των περίπου 80 νεαρών. Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών, όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας, ενώ ενήλικες ντόπιοι, γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν δύο προσαγωγές.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet