Μ. Δερμιτζάκης: Μπορεί κάποιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού να ξεφεύγουν από το εμβόλιο
reader.gr
Κοινωνία

Μ. Δερμιτζάκης: Μπορεί κάποιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού να ξεφεύγουν από το εμβόλιο

O καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης δεν αποκλείει την πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του κορωνοϊού οι οποίες να ξεφεύγουν από τα εμβόλια.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Μανώλης Δερμιτζάκης διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα, αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός πως υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα».

«Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων -παγκόσμια- ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα», τόνισε ο καθηγητής Γενετικής.

Προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνάσιων – λυκείων

«Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες, όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Δερμιτζάκης.

«Έπρεπε να ανοίξει κάτι οπωσδήποτε, όμως πρέπει να γίνει με σειρά προτεραιοτήτων» επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία. 

Σχετικά με την έναρξη της θητείας της κυβέρνησης Μπάιντεν, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δούμε άλλη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και πως ο Μπάιντεν έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή επιστημονική ομάδα. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ελλάδα πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε και πως η εστίαση από τη στιγμη που ανοίξει με την ιδια ωριμότητα όπως οι άλλες δραστηριότητες -δηλαδή σε εξωτερικούς χώρους- μπορεί να μπεί στο τραπέζι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet