Μ. Δερμιτζάκης: Πρόβλεψη για 2.000 κρούσματα το Πάσχα
reader.gr
Κοινωνία

Μ. Δερμιτζάκης: Πρόβλεψη για 2.000 κρούσματα το Πάσχα

Ως και 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα ίσως καταγραφούν την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με εκτίμηση του Μανώλη Δερμιτζάκη.

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», εξήγησε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Αναφορικά με το αν μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα στο χωριό, είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι -χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019-  με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών, αλλά και με διενέργεια των τεστ.

Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία, αφού θα έχουν κάνει και τεστ, παρά να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου. Επίσης, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος και της εστίασης.

Το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μη λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα, ενώ επικέντρωσε τη συζήτηση στο λιανεμπόριο. «Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet