Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, φωτιές σε Σπέτσες και Πύλο
Κοινωνία

Νέα πυρκαγιά στην Ανάβυσσο, φωτιές σε Σπέτσες και Πύλο

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ανάβυσσο Αττικής στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, κοντά στη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια.

Το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων. Η πυρκαγιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι, στις Σπέτσες. Έχει πάρει διαστάσεις, επίσης λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί, τουλάχιστον έως τώρα, ζημιές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη περιοχή Σωληνάρι, στην Πύλο Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet