Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο
Κοινωνία

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι εισαγγελικές Αρχές διευρύνουν τον κύκλο των ανακρίσεων στην υπόθεση και, σύμφωνα με τη Real News, οι τρεις δράστες που το 2017 φέρονται να είχαν βιάσει την 21χρονη διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με έναν από τους δύο που κατηγορούνται για τον θάνατό της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη και θείος της φοιτήτριας, Ευάγγελος Γκιούκης, δήλωσε ότι «η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή εάν η Αστυνομία είχε κάνει τότε τη δουλειά της, όπως έπρεπε» και τόνισε πως «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας πρέπει να ήξερε κάποιον – αν όχι όλους – από τους βιαστές της. Είναι, λοιπόν, αντιληπτό ότι αν την κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα και έψαχναν τους δράστες δεν θα φτάναμε ως εδώ».

«Αν δεν την είχαν αποτρέψει να προχωρήσει σε καταγγελία, πιθανόν να είχαμε άλλη εξέλιξη και η κοπέλα να ζούσε» συμπληρώνει και καταλήγει: «Η διαλεύκανση του συγκεκριμένου στοιχείου της υπόθεσης είναι κάτι που ζητάει διακαώς η μητέρα της».

«Βιντεοσκόπησαν τον βιασμό»

Σύμφωνα με την Real News, ο βιασμός της 21χρονης είχε βιντεοσκοπηθεί, ενώ η φοιτήτρια ήταν ναρκωμένη με το «χάπι του βιασμού» κατά τη διάρκεια της κακοποίησής της. Η νεαρή μετά το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένιωθε φοβισμένη και ανασφαλής, ενώ είχε ζητήσει και ψυχολογική υποστήριξη.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι η 21χρονη δεν είχε καμία επικοινωνία με τους δύο κατηγορουμένους. Ωστόσο εικάζεται ότι η φοιτήτρια, που φέρεται να διατηρούσε σύντομο δεσμό με τον 19χρονο κατηγορούμενο, επικοινωνούσε μαζί του μέσω Messenger και πλέον αναμένεται να δοθούν στοιχεία στις Αρχές από το Facebook.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου κατηγορούμενου στη βάση της σιδερώστρας, στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος το ανέλαβε και το ποιος το χρησιμοποίησε για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έγγραφο που απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου την 8η Δεκεμβρίου 2018 αναφέρει συγκεκριμένα ότι, κατά την εξερεύνηση που έγινε στα πειστήρια, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στην επιφάνεια βάσης ηλεκτρικού σίδερου χρώματος λευκού-μωβ με την ένδειξη, μεταξύ άλλων «Silvercrest», στην οποία είναι επικολλημένη ετικέτα με την ένδειξη S/N «035084» το οποίο ταυτίζεται, όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά από τα αρχεία της υπηρεσίας, με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου.

Το σίδερο που βρέθηκε στο σημείο όπου υπέδειξε ο 19χρονος, στη θαλάσσια περιοχή της Φώκιας, δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων που μπορούν να αξιολογηθούν εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής του στο νερό.

Πλέον οι κατηγορούμενοι αναμένεται να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος και ο 21χρονος βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Γρεβενών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet