Νέο κρούσμα διαφθοράς αστυνομικών – Συμμετείχαν σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Καλαμάτα
Κοινωνία

Νέο κρούσμα διαφθοράς αστυνομικών – Συμμετείχαν σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στην Καλαμάτα

Μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας, με δράση σε Μεσσηνία και Αρκαδία, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Συνολικά συνελήφθησαν οχτώ άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ προέκυψε εμπλοκή και δύο αστυνομικών που όμως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν γυναίκες σε μπαρ στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μάλιστα, η αστυνομική επιχείρηση έφτασε μέχρι την Αττική, προκειμένου να αποδομηθεί πλήρως το κύκλωμα. Στις παράλληλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, επτά Έλληνες και μία αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο Έλληνες (σ.σ. οι δύο αστυνομικοί) για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.

Πώς «ξηλώθηκε» το κύκλωμα μετά από έρευνες μηνών

Πριν τις παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων. Όπως προέκυψε τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν συμμορία με διακριτούς ρόλους, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 600 συναφείς περιπτώσεις.

Επιπλέον δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας, προμηθεύονταν από ημεδαπό ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους. Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας διακριβώθηκε η δράση ακόμη μίας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, δραστηριοποιούνταν σε παράνομους στοιχηματισμούς, μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν ένας Έλληνας και μία αλλοδαπή , ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός από τους συλληφθέντες της πρώτης συμμορίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε καταστήματα και οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 17.395 ευρώ,
  • ποσότητα κάνναβης 69,3 γραμμαρίων και 52 ναρκωτικά δισκία,
  • πιστόλι τύπου REPLICA, κυνηγετικό όπλο και 51 φυσίγγια,
  • 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η προέλευση και η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
  • 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 19 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet