Ναυτικό δυστύχημα στα Σφακιά: Από μπάτσελορ επέστρεφαν οι επιβάτες του μοιραίου ταχύπλοου
Κοινωνία

Ναυτικό δυστύχημα στα Σφακιά: Από μπάτσελορ επέστρεφαν οι επιβάτες του μοιραίου ταχύπλοου

Δύο αδέρφια, γνωστοί οδοντίατροι στην Κρήτη και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου είναι οι τρεις νεκροί στο ναυτικό δυστύχημα, που έντυσε στα μαύρα τα Χανιά.

Οι τρεις Χανιώτες ηλικίας 32 έως 35 χρόνων βρήκαν τραγικό θάνατο λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με ένα τέταρτο άτομο, το οποίο φέρει βαρύτατα τραύματα, έπεσε στα βράχια, στην περιοχή του Φοίνικα στα Σφακιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η παρέα των τεσσάρων Χανιωτών κατά πάσα πιθανότητα επέστρεφε από την Αγία Ρουμέλη, με προορισμό το Λουτρό όπου και διέμεναν. Ο λόγος ήταν το προγαμιαίο πάρτι (μπάτσελορ) ενός φίλου τους που παντρεύεται, με αποτέλεσμα η παρέα Χανιωτών να σμίξει στα νότια παράλια του νομού και να γιορτάσει τις τελευταίες στιγμές της εργένικης ζωής του γαμπρού.

Ο τέταρτος από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Χανίων, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του πάντως χαρακτηρίζεται σταθερή, αν και ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του θα προκύψουν μετά από 48 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό ναυτικό δυστύχημα συνέβη την 01.30 τη νύχτα, ενώ μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή ανέφεραν ότι το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και κάτω από άγνωστες συνθήκες προσέκρουσε με σφοδρότητα στα βράχια. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και πυροσβεστών και αρχικά ανασύρθηκε ο ένας από τους επιβαίνοντες που διαπιστώθηκε ότι ήταν ζωντανός και διεκομίσθη τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στα συντρίμμια του σκάφους οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν ήδη νεκροί και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις Χανιώτες αναχώρησαν από την Αγία Ρουμέλη με το φουσκωτό και μετά από στάση στην παραλία Μάρμαρα, αργά το βράδυ επέστρεφαν στο Λουτρό όταν το σκάφος του έπεσε πάνω στην «ξέρα» με μεγάλη ταχύτητα.

Αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας διενεργούν πραγματογνώμονες προκειμένου να ερευνήσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα για τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πηγές: zarpanews.gr, flashnews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet