Νεκρός Ελληνοαμερικανός από taser αστυνομικών στη Νέα Υόρκη: Τον είχε καταγγείλει γείτονας για οπλοφορία (βίντεο)
Κοινωνία

Νεκρός Ελληνοαμερικανός από taser αστυνομικών στη Νέα Υόρκη: Τον είχε καταγγείλει γείτονας για οπλοφορία (βίντεο)

Ένας 29χρονος Ελληνοαμερικανός, ο Γιώργος Ζαπαντής, έπεσε νεκρός στο Κουίνς της Νέας Υόρκης από taser αστυνομικών, καθώς γείτονάς του τον κατήγγειλε για οπλοφορία. 

Ο Τζορτζ Ζαπαντής, βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού όταν η αστυνομία έφτασε εκεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekcitytimes.com, ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός φορούσε στολή μονομάχου και κρατούσε ένα σπαθί, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του.

Τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί, όμως εκείνος φέρεται να αρνήθηκε με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν το όπλο ακινητοποίησης (taser). Έπειτα όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να του περάσουν χειροπέδες το χρησιμοποίησαν και πάλι. 

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας θέλουν τον Ελληνοαμερικανό να πεθαίνει από καρδιακή προσβολή στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Κουίνς. Σύμφωνα με τους υπόλοιπους γείτονες ο 29χρονος δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί, όταν ο γείτονάς του τον κατήγγειλε. «Υπήρχαν στιγμές που ο Γιώργος τους έλεγε πως “δεν μπορεί να αναπνεύσει”» λέει μια αυτόπτης που υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί του αντέτειναν: «Μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει». 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet