Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: Τι πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες και άδειες
Κοινωνία

Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: Τι πρέπει να ξέρετε για τις αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες και άδειες

Σήμερα (12/5) θα παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες και άδειες.

Σύμφωνα με το Mega, με το νέο νομοσχέδιο έρχεται η μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που θα υπολογίζεται το 8ωρο. Συγκεκριμένα, η εργασία την ημέρα θα μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες, και να φτάνει μέχρι τις 10, χωρίς ο εργοδότης να πρέπει να πληρώσει υπερωρία. Η μόνη υποχρέωση θα είναι κάποια στιγμή να αναπληρώσει τις έξτρα ώρες που δούλεψε ο εργαζόμενος με μείωση στο ωράριό του ή πιθανότατα και με ένα έξτρα ρεπό.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν από το κινητό τους πρόσβαση στην ψηφιακή τους κάρτα, όπου εκεί θα καταγράφονται οι έξτρα ώρες που θα δουλεύουν μέσα στον μήνα. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανώτατο όριο των υπερωριών τον μήνα θα είναι οι 150.

Ακόμα η αργία της Κυριακής φαίνεται να αλλάζει, καθώς θα υπολογίζεται πλέον ως κανονική μέρα και ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει κανονικά χωρίς έξτρα αμοιβή, αρκεί να υπάρξει ένα ρεπό επιπλέον μέσα στην εβδομάδα.

Για την τηλεργασία οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • δικαίωμα «αποσύνδεσης»,
  • κάλυψη για το κόστος του εξοπλισμού,
  • άμεσος έλεγχος για την τήρηση του ωραρίου (με online τρόπο).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet