ΝΠΙΔ ψυχικής υγείας: 1 στους 3 ασθενείς δεν υπάρχει
Κοινωνία

ΝΠΙΔ ψυχικής υγείας: 1 στους 3 ασθενείς δεν υπάρχει

Συγκλονιστικά στοιχεία για το μέγεθος της απάτης σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως αποδεκνύεται, ένας στους τρεις ασθενείς -όπως έχουν δηλωθεί από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και έως τον έλεγχο πληρώνονταν- στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Δηλαδή, σε ποσοστό 34,6% των δηλωθέντων ΑΜΚΑ είναι ανύπαρκτοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας, που παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 4 Ιουνίου η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, έπειτα από έλεγχο στα αρχεία 68 φορέων, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι λειτουργούν 272 μονάδες για ψυχικά πάσχοντες, 12.000 ασθενείς δεν υπάρχουν, καθώς τα ΑΜΚΑ ήταν ανύπαρκτα ή άκυρα, ενώ βρέθηκαν και ΑΜΚΑ που ανήκαν σε νεκρούς και δηλώνονταν μετά το θανατό τους.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε περαιτέρω έλεγχο στο εναπομείναν 66,36% των έγκυρων ΑΜΚΑ, των αρχικών δηλωθέντων από τους Φορείς, που αποζημιώνονταν, ποσοστό 12% των στοιχείων που πέρασαν τους προηγούμενους ελέγχους είναι, επίσης, άκυρο. Το σχετικό πόρισμα έχει ήδη αποσταλεί στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για την περαιτέρω διερεύνηση και τον καταλογισμό ποσών, που αποτελούν ζημιά για το Δημόσιο, καθώς και στις εισαγγελικές Αρχές για τη διερεύνηση ύπαρξης τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet